blauwe achtergrond menubar

Kosten

Logopedische behandelingen worden door alle ziektekostenverzekeringen vergoed. Het is opgenomen in het basispakket. De kosten voor kinderen zijn volledig vergoed. Voor volwassenen geldt dat er rekening moet worden gehouden met het eigen risico. Daarna wordt ook voor volwassenen logopedie volledig vergoed. De tarieven die door de NZA zijn vastgesteld kunnen afwijken van de vergoeding door de zorgverzekeraar. Het is dan ook mogelijk dat er een aanvullende bijdrage wordt gevraagd.

Daarnaast is logopedie direct toegankelijk, maar is soms een verwijzing van huisarts of specialist nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. In de praktijk willen wij geen onderscheid maken. Wij hebben ervoor gekozen om alleen met een verwijzing te werken.Tarieven 2016 volgens de richtlijnen van de NZA

Er zijn verschillende verzekeraars die zich niet aan deze richtlijnen houden. Het kan dus gebeuren dat er een eigen bijdrage wordt gevraagd. Een reguliere zitting duurt maximaal 30 minuten. Deze kosten zijn al verschillende jaren niet meer geïndexeerd. In 2020 is aangetoond dat de werkelijke kosten voor logopedie hoger liggen.

€ 40,53 Reguliere individuele zitting in de praktijk
€ 40,53 Telelogopedie
€ 81,06 Individuele zitting preverbale logopedie
€ 81,06 Eenmalig logopedisch onderzoek
€ 81,06 Overleg met derden
€ 81,06 Verslaglegging aan derden
€ 20,27 Telefonische zitting
€ 22,99 Uittoeslag
€ 20,27 Screening bij DTL

illustratie geld

De vergoedingen voor 2023 per zorgverzekeraar kunt u hier vinden.Betalingsvoorwaarden

De betalingsvoorwaarden die van toepassing zijn kunt u hier vinden.